-
-
-
-
Ny säsong, första matchen. Hela laget gick runt på nålar, laddade för att ge järnet redan från första start. En av lagets stora stjärnor, sprintern och målgöraren Gormund Longstep, var så laddad att han ådrog sig feber och tvingades avstå från spel. Detta kändes som ett stort avbräck men samtidigt som en extra sporre att ge järnet tför övriga och tvåla dit skogsmulle & co. Saints led nog av samma nervositet och överladdning för deras största stjärna dök aldrig upp till matchstart. Obekräftade rykten säger att han senast sågs sittandes på en äng och njöt av "blommorna och sommargräset"...med betoning på gräset.

Det syntes att dvärgarna var tända...tom övertända, så när avsparken gick missade de markeringarna och överrumplades av alvernas startrusning. Istället för att lugnt planera anfall fick de istället slå om till att täcka upp och tänka defensivt. Den första chocken la sig snabbt och Durgort "the Reckless" Quarry kunde ordna lagets försvar med några effektiva blockar. Detta gav Kragg tid och andrum att få tag i bollen innan någon trädkramare hann dit. PainGoneSport kunde nu påbörja matchens första offensiva drive.

Den, för finlirarna i PainGoneSport, ovana taktiken med en s.k. "bur" runt bollhållaren fungerade effektivt och efter drygt halva 1:a halvlek kunde Bolgar Swiftfeet knata in med bollen i endzone och göra 1-0.

Defensiva taktiken var bestämd. Stoppa en kvittering innan halvtid. Gick dock inte alls som planerat. Dvärgarna såg ut som rundningskoner när alverna satte igång och jagade kvittering.

"Satan vad snabba dom e...dom måste gå på ngt. Vi hinner inte riktigt med. Dom liksom nästan flyger fram." Durgorts kommentar efter Saints kvittering i slutet av första halvlek.

En del av PainGoneSports taktik var att försätta så många alver som möjligt ur spel för att underlätta det defensiva arbete.

"8-9 kvickfötter är ju bra mkt lättare att hålla reda på än 11st." Groin konstaterar det självklara.

Till viss del fungerade planen och vid avspark i 2:a halvlek ställde Saints upp med 10 spelare. Trädkramarnas offensiv stoppades effektivt och i turn 4 gav Rough dvärgarna åter ledningen i matchen. Detta var en rejäl sporre samtidigt som alverna såg ut att tappa luften. Vid följande kickoff testade dvärgarna samma taktik som alverna inledde matchen med...fungerade hyfsat. Ingen dvärg lyckades dock få tag i bollen förräns i matchen näst sista turn. Ett sista försök att utöka ledningen till 3-1 misslyckades tyvärr, men segern var ett faktum.

"Nu är säsongen äntligen igång och vi ser fram emot många goa segrar. Målet är att ta steget upp i 1:an. Vi tänker inte sticka under stolen med våra planer. Vi SKA vinna den här divisionen." Kragg Hotheads avslutande matchkommentar.